Jest to program wymagany w lidze gameback !
Każdy kto gra w tej lidze powinien się w niego zaopatrzyć !
Goście nie mogą pobierać plików. Zarejestruj się aby pobrać plik.
INFO :
1. Ściągamy program
Najnowszą wersję można ściągnąć ze tej strony w dziale DOWNLOAD. Program należy uruchomić, następnie Azereus będzie próbował połączyć się z serwerem nadzorczym, dlatego też, jeżeli masz włączony firewall, pozwól mu na nawiązanie tego połączenia.
UWAGA
Pamiętaj o ściągnięciu prawidłowej wersji, w zależności od ligi, w której chcesz uczestniczyć.
2. Rozpoczynamy grę
Uruchamiamy ponownie program Azereus, musimy zalogować się używając loginu oraz hasła, którego użyliśmy podczas rejestracji na odpowiedającym mu portalu (np. GameBack lub CyberSport).
Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.
rzed rozpoczęciem nadzoru należy wprowadzić ID meczu, w którym masz zamiar uczestniczyć. Znajduje się on na stronie meczowej danej ligi.
Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.
ID meczu należy wprowadzić w odpowiednie pole w aplikacji Azereus.
Następnie wystarczy nacisnąć przycisk "Rozpocznij nadzór" i możemy już cieszyć się grą.
UWAGA
Jeżeli używasz programu Azereus do innej ligi / turnieju niż GameBack i CybeSport, musisz zapytać jej administrację o to, skąd brać ID rozgrywki.
3. Kończymy grę
Po zakończeniu gry, klikamy w programie Azereus na "Zakończ nadzór". Wtedy program zgrywa wszystkie dane na dysk twardy, kompresuje je i szyfruje. Cała ta procedura może zająć maksymalnie kilka minut w zależności od klasy procesora, Azereus może w tym czasie nie odpowiadać, dlatego też należy spokojnie odczekać ten czas. Po tych czynnościach masz podane w oknie wszystkie informacje dotyczące tworzenia raportu.
Plik raportu jest tworzony w tym samym miejscu, w którym znajduje się plik azereus.exe. Należy go zuploadować ręcznie na FTP, jeżeli nie posiadamy własnego możemy skorzystać z darmowego, np.:
-
Goście nie mogą pobierać plików. Zarejestruj się aby pobrać plik. -
Goście nie mogą pobierać plików. Zarejestruj się aby pobrać plik. -
Goście nie mogą pobierać plików. Zarejestruj się aby pobrać plik. - itp.
Następnie trzeba udostępnić link w danym meczu, który zawiera raport, według zasad opisanych w danej lidze korzystającej z programu Azereus.
4. Dekodowanie
Do rozkodowania danego raportu potrzebny jest dekoder, który można ściągnąć z działu DOWNLOAD. Aby móc korzystać z Azereus Dekoder, należy uprzednio zarejestrować się na stronie
Goście nie mogą pobierać plików. Zarejestruj się aby pobrać plik.. Obsługa programu jest banalnie prosta. Dekoder po wybraniu raportu do rozkodowania łączy się z serwerem nadzorczym w celu pobrania klucza, według którego raport został zakodowany. Serwer może odmówić podania klucza deszyfrującego, wtedy dekoder wyświetla odpowiedni komunikat z powodem odmowy.
Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.