www FPSplay Kup Serwer Dema Baza banów Sklep Poradniki Mapy Pluginy Statystyki

[-]
4web

Chmura tagów: dOne, Bindy,
Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dOne - Bindy
01-21-2009, 03:29 PM
dOne - Bindy
Co to sa bindy?
Bind (z ang. powiązać) - jest to powiązanie danego klawisza z dana funkcja która ma występować po naciśnięciu tego klawisza (np. Latarka) bind "F" "impulse 100"
Bindy mozna wpisywać w konsoli (przycisk pod ESC) lub w pliku config.cfg który znajduje sie w katalogu z naszym cs`em.

Bindy stosuje sie w celu ułatwienia gry i dobraniu jak najlepszego dla nas configu.
Możemy zbindować każdy klawisz i przypisać mu dana funkcje.
Przy pomocy bindów możemy szybko kupować bronie po wciśnięciu jednego klawisza czy też nagrywać demka. Zastosowań jest wiele lecz każdy gracz na swój sposób ułatwia sobie gre.

Bindy na kupowanie broni

bind "klawisz" "broń"
przykładowo jesli chcemy kupic "kałacha" wpisujemy "bind" "F3" "ak47" wtedy klikajac na klawisz F3 kupujemy nasza bron, ale sama broń nie wystarczy potrzebna jest także amunicja.
Aby kupić bron i amunicje nasz bind powinien wygladać tak bind "F3" "ak47;primammo"

Nazwy Broni:
Karabiny i snajperki:

galil
ak47
scout
sg552
awp
g3sg1
famas
m4a1
aug
sg550
m249

Karabinki:

mac10
tmp
mp5
ump45
p90

Pistolety:

glock
usp
p228
deagle
elites
fn57

Shotguny:

m3
xm1014

Granaty:

flash - oślepiajacy
hegren - wybuchowy
sgren - smoke

Osprzęt:

vest - kamizelka
vesthelm -kamizelka i hełm
defuser - "kombinerki" do rozbrajania bomby
nvgs - noktowizor
shield - tarcza

Amunicja:

primammo: amunicja do karabinów, snajperek, karabinków, shotgunów
secammo: amunicja do pistoletów

Przykładowe bindy których ja używam :

bind "F3" "deagle;secammo" - kupuje deagla wraz a ammo
bind "F4" "awp;primammo" - kupuje awp wraz z ammo
bind "F5" "hegren;flash;sgren" - kupuje granaty

Za pomocą bindów można takie dawać wiadomości graczom:

bind "T" "say Siemanooo" - pokazuje sie Siemanooo na czacie ogolnym
bind "T" "say_team Mam PAKE" - pokazuje tylko naszej druzynie Mam PAKE

wyknoane przez Ojnte cs-gamer.pl
Znajdź wszystkie posty użytkownika
02-06-2009, 07:21 PM
RE: dOne - Bindy
hmm . troche wniosles w kopiowanie tego textu ale jest on raczej obeznany przez grajacych dluzej , ale dobre i tyle Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.
cos odemnie Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.

bind "x" "+stopsound" - wylaczanie dzwieqow roznego typu ( np. szumy na poszczegolnych mapach , glownie dzwieki defalutowe + dzwieki zalezne od graczy)
bind "TAB" "+showscores;timeleft" - pokazuje tabele statystyk + pokazuje czas pozostaly do konca mapy .
minmodels 1 - eliminuje liczbe modeli graczy do 2 (po 1 modelu z kazdej ze stron)
hud_fastswitch 1 - momentalna zmiana broni bez uwczesnego akceptowania . dotyczy tylko primary-secondary weapon.
cl_weather 0 - wylacza czynnik deszczu , glownie mapa aztek.
cl_dynamiccrosshair 0 - wylaczenie rozszerzajacego sie celownika podczas biegania .
net_graph 3 - chyba kazdy wie co to Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek. ( dla niewiedzacych - pokazuje fps-y , jasniej juz sie nie da Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek. )

narazie tyle , sa to raczej podstawowe komendy ale licze ze dla poczatqjacych bedzie to jakis start na podniesienie statystyk w tabeli koncowej Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.
pozdro
06-29-2009, 02:17 PM
Bardzo przydatne

Karać cheaterów to moje zadanie Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.

Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.
07-05-2009, 08:52 PM
przydatne ale kazdy gracz grajacy powyzej 3 miechow juz to zna prosba o zamkniecie

Goście nie mogą pobierać plików. Zarejestruj się aby pobrać plik. aby zobaczyć obrazek.

To nie nozowki
07-06-2009, 02:58 PM
Przydatne Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.

Twój podpis narusza regulamin forum.
07-13-2009, 10:20 PM
No to jest przydatne Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.
Wątek zamknięty