www FPSplay Kup Serwer Dema Baza banów Sklep Poradniki Mapy Pluginy Statystyki

[-]
4web

Chmura tagów: Sposoby, mniejszy, ping,
Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sposoby na mniejszy ping?
01-21-2009, 03:38 PM
Sposoby na mniejszy ping?
"Sposoby na mniejszy ping"

Na początku wyjaśnie czym jest PING- jest to szybkość z jaką wysyłane dane wracają do Twojego komputera
Podawana jest w Milisekundach (ms). Dobry ping do efektywnego grania powienien być rzędu 0-100. Im wyższy ping tym Twoje ruchy będą odreagowywane z wększym opóźnieniem.

Dobrze wiem, że gra z wysokim pingiem jest trudna i nie daje takiej zabawy i frajdy ponieważ mamy problem z trafieniem w cel. Ale to można zmienić w dosyć łatwy sposób. Teraz podam kilka przydatnych sposobów jakie znalazłam podczas mojej walki z wysokim pingiem.

I- Podstawy jakie powinniście robić bez względu na ping
1. Przeprowadź defragmentację HDD. Dysk działa szybciej - gra działa szybciej.
2. Przeskanuj rejestr systemu w celu usunęcia błędów, które mają duży wpływ na szybkość działania komputera i internetu. Do tego celu możesz użyć np. RegDoctora.
3. Przeskanuj HDD programem antywirusowym w celu usunęcia wszelkich robaków, trojanów i innych śmieci spowalniających nasze łącze internetowe.
4. Przeskanuj system programami typu Ad-Aware bądź Spy Bot Serach, pozbędziesz się dzięki temu syfu spowalniającego Twoje łącze.
5. Wylącz wszystkie zbędne programy obciążające nasze łącze internetowe (komunikatory, wymiana p2p itp.). Nigdy nie ściągaj nic podczas gry.
6. Zainstaluj program cFosSpeed, ktory ma na celu optymalizację i usprawnienie naszego łącza internetowego, a co za tym idzie zmniejszenie pingu. Program zaopatrzony jest w opcję faworazacji pingu. Program ten jednak nic nie pomoże użytkownikom LANu itp., przeznaczony jest raczej dla modemów. (Co do CFosSpeed nie jestem przekonana bo mi w niczym nie pomagał gra jak chodziła przed tym programrm tak i po zainstalowaniu ale może jestem wyjątkiem.)

II- Dzieki edycji rejestru, mozemy usprawnic dzialanie sieci (windows 2000/XP Pro./2003)

1. Uruchamiamy Edytor Rejestru (menu start/uruchom i wpisujemy "regedit"). W oknie programu przechodzimy kolejno przez klucze:
Kod:
HKYE_LOCAL_MACHINE >>> SYSTEM >>> CurrentControlSet >>> Services >>> lanmanworkstation
2. Nastepnie klikamy prawym przyciskiem myszki na klucz "parameters". Z menu kontekstowego wybieramy kolejno "Nowy" i "Wartosc DWORD". Utworzonej wartosci nadajemy nazwe "MaxCmds". Otwieramy nowo stworzona wartosc zaznaczamy "System Dziesiatkowy" i wpisujemy w "dane wartosci" 32.
3. Nastepnie wedlug pkt. 2 tworzymy dwie nastepny wartosci: "MaxCollectionCount" i "MaxThreads" i ustawiamy im taka sama wartosc jak w pkt. 2
4. Na koniec zamykamy Edytor rejestru i uruchamiamy ponownie komputer. Wprowadzone zmiany zwieksza przepustowsc naszej sieci.

III- 20% szybszy internet. Czy to możliwe bez instalowania programów? Tak jest to możliwe i mi pomogło (działa i polecam tą metodę)

Klikamy Start >> Uruchom. Wpisujemy gpedit.msc. Przechodzimy do folderu: Konfiguracja komputera >> Szablony administracyjne >> Sieć >> Harmonogram pakietów QoS. Klikamy na Ogranicz rezerwowaną przepustowość następnie ustawiamy opcje na Włączone i u dołu ustawiamy limit przepustowości na 0%, klikamy Zastosuj i restartujemy komputer.
Teraz przyszedł czas wytłumaczyć co właśnie zrobiliśmy. Ustawienie to sprawia że Internet wolniejszy jest o 20% dzieje to się dlatego że te ustawienie pomaga pewnym programom których jest diabelnie mało. Wielu moich kolegów mówiło że Internet śmiga im teraz prawie dwa razy szybciej inni że mała różnica dużo zależy od karty sieciowej. W niektórych kartach te ustawienie jest zapisane na stałe i mimo wszystko już go nie zmienisz ale takich kart jest bardzo mało. No i muszę jeszcze napisać że to dział tylko na Windows XP Professional lub Windows Serwer 2003. W home edition w ogóle nie ma polecenia gpedit.

IV- Grajcie na POLSKICH serwach. Im blirzej do serwera tym mniejszy ping.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
01-21-2009, 05:42 PM
RE: Sposoby na mniejszy ping?
Polecam program cFosSpeed jest to program który "Modeluje Ruch Łącza" sa w nim konfiguracje jak przyszpieszenie steam and hl.exe itp... miałem problem typu "CLFlushEtityPocket" czyli łącze nie wyrabiało nad wysyłaniem i odbieraniem pakietów... po tym programie i małej konfirugacji ping 20;-) polecam
03-07-2009, 06:13 AM
Polecam wyłączyć komputer jak masz ping...Wrrr.Od takich zabaw z pingiem się zaczyna a potem robicie jakieś configi z dupy..za przeproszeniem i was banują na serwerach.
03-10-2009, 09:58 PM
Może jeszcze tak źródło podasz? no chyba że sam napisałeś Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
03-15-2009, 05:29 AM
Ja po prostu patrze na pasek i wyłączam wszystko co się da ^^ potem alt+ctrl+del i zamykam co jest no i już nie powinno być pingu ;] Jeżeli ktoś ma 2 komputery na jednym routerze to też może być przyczyną wysokiego pingu

||||||||||||||||<3|||
|||||||||||||||THC|||

||||||||||||||||||||||
||||||||||||||||||||||

||NICK STEAM||||||||
||ostryypl ||||||||||||

Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.
03-24-2009, 07:48 PM
cFosSpeed dobry program polecam !
04-04-2009, 11:06 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2009 11:13 PM przez WSNJ.)
Moim zdaniem jak i wielu innych osób cała ta zabawa z pingiem to jedno wielkie (@$&*^@) Jedyne co może być lepsze po wykonaniu czynności z takiego rodzaju poradników to to że twój ping będzie miał niższą wartość przy oglądaniu tabeli. Tylko i wyłącznie. Oprócz tego nic się nie zmieni ale w naszej psychice sie już dawno ubzdura, że bedziemy mówić "tyy ja to sobie pościągałem i porobiłem to czy tamto i teraz to kozak jestem" Najczęściej sięgamy po takie poradniki w chwilach zwątpienia Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek. więcej wiary w siebie i treningu a internet po prostu kupić lepszy. Mówię tylko i wyłącznie w swoim imieniu i szanuję odmienne poglądy na ten temat. Swoje wiem i tak :DDD pozdrawiam ;p
04-16-2009, 05:31 PM
Najlepsze zwieszyc sobie lacze
04-16-2009, 07:53 PM
Pierwsze czynności zanim zaczniecie zmieniać configa.
Skanowanko kompa anty-virkiem Kasperskim albo NOD32
Dodatkowo programik Spybot - Search & Destroy
Później Defragmentacja Dysku Windowsa i dysku na którym zainstalowany jest Steam
Defragmentacja STEAM pliki cache (jest w właściwościach CSa)
Obowiązkowo zlecić prace programowi WashAndGo Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.
Wyłączyć programy w starcieOsoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek. typu gg i inne. Anty-vira też można wyłączyć na czas gry.
I chyba najważniejsza informacja dla wszystkich. Wyłączyć Zapore systemu Windows Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek. -> tym sposobem otrzymacie dodatkowe 15 % prędkości łączaOsoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek. (windows przy włączonej zaporce pobiera 15%)
PRECZ Z WYSOKIM PINGIEM!!! Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.
04-19-2009, 03:22 PM
eh nie pomogła ale i tak mam ping 30- max 60 więc mi nie jest potrzebny a jezeli mam duzy ping tak jak 150 bo np cos siedzieje z netem wylaczam niepotrzebne programy i mam mniejszy zawsze o 5-10 ci sie zmiejszy pozDro

Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty