www FPSplay Kup Serwer Dema Baza banów Sklep Poradniki Mapy Pluginy Statystyki

[-]
4web

Chmura tagów: Więcej, fpsa,
Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Więcej fpsa?
03-02-2009, 01:57 AM
Więcej fpsa?
Znacie może jakieś programy zwiększające wydajność komputera by podnieść fps w grze?
Ważne!!!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
03-02-2009, 07:42 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2009 07:45 PM przez szukam skilla.)
RE: Więcej fpsa?
-> prawym na pulpicie
-> właściwości
-> ustawienia
-> zaawansowane
-> panel karty graficznej
-> zarządzanie ustawieniami 3D (lub też może być inaczej podpisana tabela z ustawieniami)
-> zmieniamy synchronizację pionową na OFF (wymuś OFF)

i masz 100 fps.

aby mieć 300 fps lub tyle ile może wyciągnąć Twój komp wpiszcie w consoli:

developer 1
fps_max 300
fps_modem 300

i ... grajcie Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.

.nie.dyskutuj.z.debilem.najpierw.sprowadzi.Cię.do.Swojego.poziomu.a.potem.pokona.doświadczeniem.!
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
03-04-2009, 09:58 PM
FPS a odświeżanie monitora.
FPS w grze i częstotliwość odświeżania monitora te dwie rzeczy mają sporo ze sobą wspólnego. FPS to ilość klatek w czasie 1 sekundy które są wyświetlane w grze, natomiast częstotliwość określa liczbę klatek wyświetlanych na monitorze. Nie trudno się chyba domyśleć że, gdy mamy 100fps w grze i 60hz na monitorze to oznacza ze jesteśmy w stanie dostrzec jedynie 60 klatek na sekundę. Poprawnym ustawieniem jest zmiana częstotliwości odświeżania na 100hz, wtedy będziemy widzieć 100 klatek na sekundę.

Odświeżanie monitora w Windows.
Częstotliwość odświeżania monitora ustawiona w windows, nie obowiązuje w grach i wynosi ona standardowo 60hz. Czyli np. gdy mamy w systemie ustawione 100hz to w grze będziemy mieć i tak 60 hz.

VSync, czyli Synchronizacja pionowa.
Wyłączony VSync oznacza, ze gra może generować obrazy szybciej niż monitor odświeża swój obraz.
Wyłączanie synchronizacji pionowej spowoduje uzyskanie 100fps w grze, ale nic nam to nie da, gdy będziemy mieć ustawione odświeżanie monitora na 60hz, monitor będzie wyświetlał jedynie 60 fps mimo iż w grze jest 100.
Standardowo Vsync jest włączone.

Zmiana częstotliwość odświeżania monitora w Windowsie.
Klikamy prawym myszy na pulpit, wybieramy właściwości -> zakładka "ustawienia" -> "Zaawansowane" - > zakładka "Monitor".
W zakładce monitor wybieramy największą częstotliwość odświeżania jaką obsługuje monitor na danej rozdzielczości.

Zmiana częstotliwości odświeżania monitora w Counter-strike’u.
Otwieramy panel Steam -> zakladka Moje Gry.
Prawym myszy na CS wybieramy "Właściwości".
Następnie "Ustaw opcje uruchamiania"
wpisujemy komendę "-freq 85" dla odświeżania 85hz dla 100hz "-freq 100"

Nie zapomnij w konsoli ustawić fps_max 100.

Ja osobiście mam odświeżanie monitora na 100hz, fps_max 100, ustawioną komendę -freq 100.
Dzięki temu w grze mam stałe 100fps Osoby niezalogowane nie mogę przeglądać grafiki na forum. Zarejestruj się aby zobaczyć obrazek.

Odwiedź również Goście nie mogą pobierać plików. Zarejestruj się aby pobrać plik.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
03-11-2009, 10:59 AM
Zamykam
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty